قرنیز چوبی
قرنیز چوبی قطعه ای است با ارتفاع کم که در معماری و دکوراسیون داخلی بصورت نواری در پایین ترین قسمت دیوار و خط تقاطع دیوار و کف ساختمانها قرارمیگیرد . امروزه قرنیز چوبی را می توان بخش جدایی ناپذیر طراحی داخلی به شمار آورد . قرنیز چوبی وود تک با حجمی که در پایین دیوار به میزان مشخص ایجاد می کند در برابر لوازمی چون کمد و مبلمان از دیوارها محافظت و مانع ایجاد خراش و صدمه روی آن ها می شود . امروزه از انواع قرنیز چوبی ها استفاده های متنوعی می شود مانند پوشاندن درز انبساط در کف پوش های لمینیت و پوشش روی سیم ها، کابل ها و لوله ها. چرا از قرنیز استفاده میکنیم؟ قرنیز چوبی ها عالوه بر زیبایی بخشیدن به جلوه دکوراسیون منزل کاربردهای جلوه ی بسیارزیبایی به دکوراسیون منزل میبخشد. میدهد کاربرد های بیشتری دارد.قرنیز باعث می شود که گرد و خاک در آن گوشه جمع نشود و از پارکت هم در مقابل ضربه محافظت کند . یکی از کاربردهای قرنیزها زیبایی و جلوه بخشی به دیوار میباشد و با جلوگیری از انتقال رطوبت موجود در کف فضاها به گچ کاری دیوار و برخورد اشیاء و اثاثیه به نازک کاری دیوارها، باعث جلوگیری از آسیب رسیدن به آن می شود .
عالوه بر آن از قرنیزها برای جلوگیری از آسیب به سطح دیوار نیز استفاده می شود . انواع قرنیزها قرنیزها امروزه از مصالح متفاوتی از جمله سنگ، چوب، پالستیک، استیل، شیشه، PVC و MDF ساخته و راهی بازار شده است و با توجه به جنسشان ، روشهای نصب قرنیزها متفاوت میباشد . قرنیز چوبی : قرنیز سنگی یک قرنیز سنتی مستطیل شکل میباشد که جنسش از سنگ های تراورتن، مرمر، سنگ های مصنوعی و سرامیک انتخاب می شود که معموال رنگ های خنثی و سفید و گاهی زرد کهربایی دارد.
قرنیز چوبی بافت نامتقارن و کامال طبیعی شکل دارد و به همین دلیل در میان طراحان داخلی طرفداران خاصی دارد . این نوع قرنیز چوبی وود تک مقاومت باالیی داشته و عایق بسیار خوبی برای آب و رطوبت است. قرنیز ام دی اف : قرنیز ام دی اف از جنس پالستیک و موادی مانند کامپوزیت و پلی استر میباشد و روکش آن از جنس PVC است به این دلیل که باید در مقابل خط وخش مقاوم باشد. قرنیز ام دی اف را عموما در ارتفاع های ۷ تا ۱۵ سانتیمتری میسازند و قطر آنها نیز بین 8 و ۱6 میلی متر است که هرکدام با توجه به کاربردشان انتخاب میشوند به عنوان مثال از قرنیز ام دی اف با قطر 8 میلی متری برای خانههایی با کف پوش سنگ و یا سرامیک مناسب هستند .
تمیز کردن و نگه داری از قرنیز ام دی اف به دلیل روکش پی وی سی که دارد بسیار راحت است و گردوخاک کمتری را به خود جذب می کند . PVC پی وی سی در واقع همان پالستیک فشرده میباشد . پالستیک ها عایق بسیار خوبی در برابر آب هستند و به همین دلیل، از قرنیزهای با جنس PVC در آشپزخانه ها و سرویس های بهداشتی استفاده میشود. از دالیل محبوب بودن قرنیزهای PVC سبک و قابل شستشو بودن آنهاست. قرنیز چوب : بهترین و زیباترین نوع قرنیز،قرنیز چوبی میباشد .اگر قرنیز چوبی هم رنگ و یا هم جنس پارکت لمینت بکار رفته در کفپوش فضا )سالن، اتاق و یا ...( انتخاب و بکار گرفته شود زیبایی آن دو چندان خواهد شد . این نوع قرنیز هامعموال دارای ارتفاع ی معادل 8 ،۱0 یا ۱2 سانتی متر میباشند
استفاده از این نوع از قرنیزها به قدمت کاربرد قرنیزهای سنگی می رسد . امروزه از قرنیز های چوب ی در خانه های ویالیی و در کناره های سقف سالن های پذیرایی استفاده میشود. کندهکاری ها و نقوش برجسته طرح های زیبایی را برای قرنیز چوب ایجاد می کند . قرنیز چوبی محصولی ضدآب میباشد.استفاده از قرنیز چوبی باعث می شود که آب و رطوبت وارد دیوار، پارکت و کفپوش نشود، وجود قرنیز چوبی وود تک چوبی باعث می شود که خانه ی شما یک نمای زیبایی به خود بگیرد . قرنیز چوبی محصولی ضد آب می باشد . نکات مهم در انتخاب مناسب قرنیز برای منزل در خرید قرنیزها به مواردی همچون ضدضربه بودن آنها، مقاومت در برابر رطوبت، مقاومت به گرما و سرما و نصب راحت آن دقت نمایید. قبل از خرید قرنیزها حتما نقش آن را در خانه خود شناسایی کرده و قرنیز مناسب با کاربرد صحیح را انتخاب نمایید.
در تعیین رنگ قرنیزها میتوانید رنگ آ ن را با درب ورودی، دیوارها و سایر وسایل ست نمایید تا جلوه ی بیشتری داشته باشد.به عنوان مثال قرنیزهای با رنگ سفید با اکثر تم های دکوراسیون به راحتی ست میشوند و آن ها را می توان خصوصا با دیوارهای رنگ خنثی نیز استفاده کرد . درصورتی که کف پوش خانه شما پارک یا لمینیت است بهتر است از رنگ های تیره تر برای قرنیز منزلتان استفاده نمایید تا جلوه سطح بیشتر مشخص شود . این نکته را به خاطرداشته باشید که قرنیزهای با ارتفاع بیشتر )۹ سانتی متر و باالتر( مناسب فضاهای وسیع و سالن های بزرگ هستند . از انواع قرنیزها با ارتفاع کمتر بهتر است که در فضاهای کوچک مانند اتاق خواب ها و یا ناهارخوری و ... استفاده کرد . نتیجه گیری: انواع قرنیز چوبی وود تک با توجه به جنس آن طبقه بندی و به فروش می رسند . قرنیز چوبی وود تک از دیرباز در طراحی های داخلی خانه ها استفاده میشده و جزو انواع سنتی قرنیزها محسوب میشود. قرنیز ام دی اف وچوبی اما در سالهای اخیر طرفداران بسیاری را به سوی خود جلب کرده است و در سازههای مدرن کاربرد بسیاری دارد و درمقابل قرنیزهای PVC نیز به سرعت در حال رشد در میان بازارهای رقابتی میباشد.
Comments
Post a Comment